Fura helyek, fura nevekkel

Dátum: 2019.11.23.
Kategória: Érdekesség

Az alábbi válogatásunkban olyan településeket mutatunk be nektek, amiknek a nevük – hogy is mondjam – szokatlanok.

Mivel a bolygónk elég nagy, és sok ország van, még több településsel, így muszáj volt szűkítenünk a listát. Íme a TOP 4.

 

Apácatorna

Első versenyzőnk, Magyarországon található a Balatontól Északra (Jó 40-50 kilométerre). Nevének semmi köze sincs a tornázó apácákhoz, szóval, ha fekvőtámaszt nyomó, szent könyveket olvasó személyekkel szeretnél találkozni, akkor nem ide kell menned. Arra javaslom a Shaolin templomokat.

 

Bugyi

Gondolom rájöttél, hogy ez is hazánkban található. Egészen pontosan Budapest „alatt” (délre). Népessége kb 5 ezer fő.
Története egészen 1321-ig nyúlik vissza, akkor még Budymatheusfelde néven találhattál volna rá. Ez nyers fordításban annyit tesz, Bugyi Máté földje. Nevezetességei közé tartozik, a Beleznay-kastély, és a Forster-kastély.

 

Ee

Itt már nehezebb dolgunk van az azonosítás tekintetében. Nem magyar ennyit elárulok. De, most állj meg egy kicsit az olvasásban, és tippelj hol található Ee. Megvan? Hollandiában található, és a szó a latin aqua kifejezésből származik. Szpojler, az Északi-tenger közélben van.

 

Y

Ha az előbbi két betűs falucska nevét gondoltad rövidnek, akkor rossz hír. Y rövidebb. Egy betűből nehéz lenne meghatározni, hogy hol található ez a falucska, így nem is kérlek rá, egyszerűen csak elmondom.

Franciaország északi részén helyezkedik el, és kábé egy fő utcából áll az egész. Ja, és nem meglepő módon, Y a világrekorder a települések versenyében. Testvérvárosa pedig egy másik versenyben van az előkelő második helyen. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Ez a név.

 

Nektek melyik volt a legviccesebb/ furább?

Ajánlott tartalmak