• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Ezek voltak a legnépszerűbb cikkeink 2017-ben  
Kategória: Aktuális

Megnéztük, mely cikkeinkre kattintottatok a legtöbben tavaly, és a nyertesek a techológiai újdonságokról szóló írások lettek. 

Rengeteg témáról írtunk és készítettünk vlogokat 2017-ben. Most összesítettük, melyek voltak azok a témák, amelyek a legtöbb olvasókat érdekelték.

Ezek voltak a legolvasottabb témák

Egyértelműen vezető helyen állnak a technológiai témájú cikkek, főként az újdonságokról szóló írások. Az önvezető autóktól, az új Facebook-gombokról, a Szilikon-völgy vállalatairól, és az új iPhone készülékekről szóló írások voltak a legnépszerűbbek.

És ha már ennél a témánál tartunk: biztosan érdekel az Apple vállalathoz fűződő legújabb botrány. Lehet, hogy már hallottad: kiderült, hogy az amerikai óriáscég szándékosan lasssította a régebbi iPhone-okat. Az Apple magyarázata szerint az akkumulátorokat akarták kímélni és az újraindítások számát csökkenteni, ezt a magyarázatot azonban sokan kétkedve fogadják.

A vásárlók jogait védő közösségek szerint egyértelműen arra ment ki a játék, hogy az Apple mindig a soron következő újabb iPhone-jának eladását megdobják ezzel a kis "trükkel".

Egy biztos: tavaly is az Apple volt a legsikeresebb vállalat az egész világon.

Alig hihető, de igaz, hogy a vállalatnak minden egyes másodpercben körülbelül 400 ezer forintnak megfelelő dollár bevétele volt. Ezzel megelőzik a szintén fergetegesen teljesítő Google-t és a Facebook-ot, sőt, a legnagyobb amerikai bankokat is. Az Apple-nek nem csak a bevétele, de a nyeresége is óriási volt, és a legsikeresebb amerikai vállalatként zárta az évet. 

Az ügy azért is okozott hatalmas botrányt, mert az Apple bevételének a nagy részét az iPhone-ok teszik ki.

Szóval bőven belefér ebbe az összegbe, hogy az Apple bocsánatot kért, és a régebbi akkumulátorok cseréjét olcsóbbá tette. 

Az első hírek szerint 80 dollár helyett 30 dollár lesz az akkumulátorcsere, ez körülbelül 7700 forintot jelent. (Egy amerikai dollár most kb.260 forintot ér)

A vásárlók jogait védő szervezetek azonban nem érik be ennyivel és beperlik a nagyvállalatot, mondván, szándékosan vezette félre a vevőket, és ezzel a módszerrel vette rá őket arra, hogy az új modelleket mihamarabb megvegyék.

Meglátjuk, mi lesz a vége...

Ajánlott tartalmak