Kategória: Pénzügyeink

Nyakunkon az év vége, nézzük meg, mit jósol a következő húsz évre a Mercedes vezérigazgatója.

Egy interjúban a Mercedes Benz vezérigazgatója azt is elmondta, hogy már nem a többi autógyártó cég a fő ellenfelük, hanem inkább az olyan tech-óriások, mint például a Google, az Apple vagy az Amazon. De mit mondott még?
 
 
A következő 5-10 évben a különböző szoftverek fel fogják forgatni a legtöbb hagyományos iparágat. A szoftver a számítógép programja, meghatározza, hogy a számítógép milyen lépéseket és döntéseket hajtson végre.
 
Amerikában a fiatal jogászok nem kapnak majd munkát, mert számítógépektől kaphat az ember jogi tanácsot. Ráadásul ezek a tanácsok 90 százalékban válnak be, szemben az „emberi” tanácsok 70 százalékos mutatójával. A jövőben 90 százalékkal fog csökkenni az ügyvédek száma.
 
2030-ra a számítógépek okosabbak lesznek, mint az emberek.
 
2020-ra az autóipar teljesen át fog alakulni. A többség nem akar majd saját autót, mert egyszerűbb lesz telefonon hívni egyet, amely felvesz minket a megadott helyen, és elszállít, ahova csak akarjuk. 
 
Ez természetesen sok mindenre hatással lesz, például át fogja alakítani a városokat, mert 90-95 százalékkal kevesebb autóra lesz majd szükség. Lehetőségünk lesz majd a parkolók parkokká alakítására. 
 
A legtöbb autógyártó cég csődbe fog menni. A hagyományos autógyártók csak jobb autót szeretnének gyártani, míg a tech vállalatok (Tesla, Apple, Google) inkább négy keréken guruló számítógépeket terveznek.
 
2020-ban már az elektromos autók fogják uralni a piacot. A városokban ennek következtében csökkenni fog a zajszennyezés, ráadásul az elektromos áram hihetetlenül olcsó lesz, és a károsanyag-kibocsátás is jelentősen csökkenni fog. A Mercedes egyébként Magyarországon, Kecskeméten is gyárt autókat.
 
Egyes vállalkozások olyan orvosi eszközt fejlesztenek majd ki, amelyek a telefonjainkkal is működnek: vérmintát vehetünk a saját készülékünk segítségével és még a kifújt levegőnket is elemezni tudja majd.
 
 
 

Ajánlott tartalmak