Ez a világ 10 legnagyobb bankja

Dátum: 2019.03.14.
Kategória: Pénzügyeink

A világ tíz legértékesebb bankjából öt már kínai.

Elképesztő ütemben törnek előre a kínai bankok: Kína öt legnagyobb bankja már a világ tíz legértékesebb pénzintézete közé küzdötte fel magát.

 

Világuralomra törnek a kínaiak?

A világ tíz legértékesebb bankjából az első négy hely már a kínaiaké. A listára még négy amerikainak és mindössze egy európai banknak, a brit HSBC-nek sikerült felkerülnie.

 

Íme a toplista:

 

  1. Industrial & Commercial Bank of China (kínai)
  2. China Construction Bank (kínai)
  3. Agricultural Bank of China (kínai)
  4. Bank of China (kínai)
  5. Wells Fargo (amerikai)
  6. Bank of America (amerikai)
  7. Citibank (amerikai)
  8. Chase Bank (amerikai)
  9. China Merchants Bank (kínai)
  10. HSBC (brit)

 

Ki lesz a világ legnagyobb gazdasága?

Az, hogy a legértékesebb bankok közül sok a kínai, arra mutat, hogy trónfosztásra készülnek a kínaiak. Az elemzők szerint húsz év múlva már nem az USA, hanem Kína lesz a világ legnagyobb gazdasága.

 

Amerika ugyan nem gyengül, de Kína hihetetlen gyorsan fejlődik. Sokkal gyorsabban, mint a vetélytársai. Ebből pedig az következik, hogy előbb-utóbb beérik a ma még első helyen álló nagyhatalmat, majd le is előzik.

 

Új selyemút épül

Kína gőzerővel építi az új selyemutat, ami a középkori selyemút mai megfelelője. Új szárazföldi és tengeri útvonalakat szerez, új utakat és vasútvonalakat épít, és kikötőket vásárol szerte a világban.

Azért teszi mindezt, hogy a kínai árut minél gyorsabban és olcsóbban eljuttassa külföldre. Ez azért fontos, mert Kína ma a legtöbbet exportáló ország, vagyis a legtöbb külföldön eladott áru kínai.

Ajánlott tartalmak