• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Érdekesen változott a fiatalok véleménye a vállalkozásról  
Kategória: Pénzügyeink

Egy felmérés során kiderült, mit gondolnak a fiatalok a munkáról, és a vállalkozásról. Nézzük a részleteket!

 

Egy idén végzett felmérésből kiderült, hogy az Y és Z generáció tagjai, azaz a legfiatalabb (vagy leendő) munkavállalók többsége nem érzi magát elég lelkesnek az üzleti élethez, és sokan bizonytalanok a munkahelyükkel kapcsolatban.

Y és Z generáció

Az úgynevezett Y generációba az 1980 és 1999 között született embereket soroljuk, a mai fiatalokat és a nagyobb kamaszokat, míg a Z-be azokat, akik a 2000-es években születtek. 

A Z generáció tagjaira mondják sokszor, hogy „digitális bennszülöttek”, mivel már akkor is tudják használni a technológiai eszközöket, amikor még beszélni is alig tudnak. Sőt, a Z generáció tagjai idejük nagy részét online oldalakon töltik, például a Facebookon chatelnek. 

Megváltozott vélemény

Kanyarodjunk vissza a felméréshez, amelyben az áll, hogy nagy sokat romlott a diplomával rendelkező fiatal munkavállalók véleménye. No de miről?

Az Y generációba tartozó válaszadók közül ma sokkal kevesebben vágnának bele lelkeedéssel egy új vállalkozásba, több bennük a bizonytalanság.

Mit akarnak a fiatalok?

Az Y és Z generáció számára egy vállalkozás sikerét több dolog határozza meg. A fiatal munkavállalók szerint a cégeknek az új munkakörök kialakítására, a fejlődésre, a munkavállalók életének és karrierjének segítésére is összpontosítaniuk kellene. 

Ezzel szemben, amikor arról kérdezték őket, hogy az a vállalat, ahol dolgoznak, mit tekint elsődleges céljának, a fiatalok a nyereségtermelést, a hatékonyság növelését, illetve a termékek és szolgáltatások gyártását/előállítását jelölték meg. Tehát a munkavállalók és a cég vezetői ezek szerint mást tartanak fontosnak. 

Ennyi ideig dolgoznának

Az Y generáció tagjainak 43 százaléka arra számít, hogy két éven belül munkahelyet vált, 28 százalékuk pedig úgy véli, öt évig marad jelenlegi munkahelyén.  

Akik azt mondták, hogy két éven belül állást változtatnak, azoknak a 62 százaléka nem hosszabb távra kötelezi el magát egy cég mellett, hanem részmunkaidőben, vagy éppen szabadúszóként. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem egy cégnek, hanem többnek is dolgoznak egyszerre.

A részmunkaidő az, ha napi 8 óránál kevesebbet dolgozik valaki, például 6-ot vagy 4-et, szabadúszóknak pedig azokat hívjuk, akik csak egyes feladatokban egy bizonyos ideig vesznek részt, és nem alkalmazottként kötődnek a cégekhez.

Ajánlott tartalmak