• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Egyedi anyák napi ajándék: így csináld!  
Kategória: Aktuális

Te magad is készíthetsz anyák napi ajándékot! Nincs olyan édesanya a földön, aki nem örülne jobban a te saját kezűleg készített ajándékodnak. Íme néhány ötlet, hogyan vágj bele!

Most vasárnap lesz anyák napja, ha még nem döntötted el, mit szeretnél ajándékozni anyukádnak, van néhány tippünk. (Nyilván annak is van értéke, ha az összespórolt zsebpénzedből veszel valamit, de egy saját készítésű darab könnyeket csalhat édesanyád szemébe.)


Érdemes a kreatív boltokban, vagy az interneten körülnézned, rengeteg ötletet találhatsz „anyák napi ajándékok” címmel. De azt is felidézheted, milyen apróságokat készítettél alsó tagozatban: ugye, hogy volt értelem a napközinek, vagy a technika-óráknak? 

Itt van például a papírfűzés, amit korábban gyakorolhattál, és kis szőnyegeket készíthettél színes lapocskákból. Ilyen előre felvágott színes lapokat kaphatsz nagyobb papírboltokban, és innentől csak a fantáziád szabhat határt, no és az olló. Készíthetsz például szív formájú „szőnyegecskét” ennek a mintáját itt találhatod

A frissen vágott virág mellé adhatsz papírvirágot is: színes kartonpapírra egy sablont teszel, és az alapján vágod ki a mintát, majd összehajtogatod, a végét összeragasztod. Pálcikára vagy drótra teheted. Itt találsz erről egy leírást.

Vehetsz vastag fonalat is, amelyet egy kemény kartonlapból kivágott szívre tekerhetsz úgy, hogy előtte jól beragasztózod a karton mindkét oldalát. Egy kis masnival díszítheted.

Ha kicsit több időd akad, vehetsz különböző papírvirágokat, és készíthetsz belőlük koszorút, amit a bejárati ajtóra lehet felakasztani „kopogtatónak”. Ennek a leírását itt találod. A kreatív boltokban kapható egyszerű fehér dobozok csak arra várnak, hogy te rajzolj rájuk valamit, vagy képpel díszítsd. Anyukád később használhatja például ékszertartónak.

A hímzés is nagyszerű ötlet. Egy szép könyvjelzőt sokáig elrakhat édesanyád, és mindig rád emlékezteti. A keresztszemes öltésekhez könnyen találsz anyagot és hímzőcérnát. Ha tudsz egy kicsit varrni, készíthetsz tűpárnát is. 

A tojástartókat is nagyszerűen használhatod ajándéknak. Befested a tartót magát, és tűpárnát raksz az egyik felébe, a másik oldala pedig gomboknak, cérnáknak kiváló. Máris kész egy kis varródobozka.

 

 

Az üdvözlő képeslapot is magad készítheted. Egy színes, vastagabb papírra ragaszthatsz kis hímzést, vagy szép anyagból kivágott szívecskét, amire gombot rakhatsz, de gyakorlatilag bármivel díszítheted. MAMA feliratot is kivághatsz szép anyagból vagy virágos papírból. Itt találhatsz ehhez segítséget.

Végül a saját kézfejedet is körberajzolhatod egy összehajtott színes kartonlapon, amit kivágsz és kettéhajtasz. A kézfej alakú üdvözlőlap közepére írhatsz, rajzolhatsz, kedved szerint.

Ha inspirációt keresel,a jánljuk a Pinterestet: csak beírod, hogy mother's day gift, vagy DIY (a "csináld magad" rövidítése angolul, azaz Do It Yourself) és rengeteg ötletet ad ki! 

Ajánlott tartalmak