Egy perc sok vagy kevés?

Dátum: 2019.06.27.
Kategória: Érdekesség

Mikor hogy.

Felkészületlenül vizsga helyzetben soknak tűnhet, ha éppen késésben vagy egy fontos találkozóról, nagyon kevésnek. Ez is relatív, ahogy az értékek is relatívak lehetnek. És az is, hogy ki, mire szánja azt a szabadon eltölthető percet az életéből.

 

A cikk tartalmaz egy grafikont, amely azt mutatja meg, hogy világszerte több milliárd ember mit kezd azzal a bizonyos egy percével az interneten. Tehát az online tevékenységek olvashatók le róla, 60 másodpercnyi időegység emberek életéből.

 

A grafikon:

 

El tudod képzelni, hogy 188 millió e-mailt küldünk percenként? Hogyan dolgozza fel a Google azt, hogy 3,8 millióan keresnek a felületén egyszerre ilyen rövid idő alatt? Te használsz Instát? Nézd, több, mint 347 ezren aktívak rajta percenként!

 

Az összehasonlíthatóság érdekében beszúrok egy múlt évi táblázatot. Az is érdekes, hogy mennyiben változtak a számok. A Netflix használata folyamatosan nő, de a streamelés és az Amazonhoz köthető adatok is. Ki tudja mi lesz 2020-ban? Hova emelkedhetnek még ezek a számok? Vagy inkább csökkennek?

Ajánlott tartalmak