Egy perc néma csend a sportnak

Dátum: 2018.09.14.
Kategória: Érdekesség

Emlékezzünk meg arról, amikor még olyan sportokat néztünk, mint a foci, kézi, úszás. Mi jöhet még?

Mutatom.

A világ egy furcsa hely. Tele van furcsa lényekkel, furcsa tárgyakkal, meg furcsa sportokkal. Összeszedtünk nektek néhány, finoman szólva is eléggé érdekesnek tűnő sportot. Kapaszkodjatok meg, mert jön a listánk.

 

Sakkboksz

 

Na, mit mondtam én. Érdekes egy lista lesz. Nem nehéz elképzelni, pontosan az történik, amire gondolsz. Kicsit sakkoznak, majd kicsit boxolnak. A győztes többféleképpen is kikerülhet. Sakk-mattal, kiütéssel, technikai ko-val, vagy pontozással. Döntetlen esetén az nyer, aki a sötét bábukkal játszott.

 

 

Ember versus ló maraton

 

A táv 35 kilométer. Az egyik fél az ember, a másik a ló. Na és ki nyer? Mondanom sem kell, hogy saját lábán kell teljesítenie mindenkinek a versenyt. Az 1980-as évektől tartják ezt a versenyt, és bizony két alkalommal is diadalmaskodott az ember. 2004-ben, és 2007-ben.

 

 

Lábujj-Szkander

 

Ez is egy előkelő helyen született meg. Egy kocsmában. A két játékos felhelyezi a lábfejét egy emelvényre, nagylábujjuk összeér, és mehet a küzdelem. Az nyer, aki a másik lábát az aréna falához szorítja.

 

Sajtgurító verseny

 

Ennek a versenynek van a legnagyobb díjazása az összes között. Mielőtt azonban elmondanám ezt, nézzük miről is szól a verseny. Egy meredek hegyoldalról legurítanak egy nagy-nagy sajtot. Aztán futás. Gondolhatod, hogy sok a sérülés.

Az első helyezett díja, pedig nem más, mint maga a sajt. A második 10 a harmadik pedig 5 fontot tehet zsebre.

 

 

 

 

Ajánlott tartalmak