Egy hétvége pénz nélkül?

Dátum: 2019.02.03.
Kategória: Pénzügyeink

Íme egy kihívás azoknak, akik úgy érzik, túl sokat költöttek a zsebpénzükből, vagy csak szeretnének spórolni egy kicsit. 

 
A túlzott fogyasztás és pazarlás elleni mozgalmak korábban már meghirdették a Stop-Shop napot, amit arra szólít fel, hogy egy napig ne költekezzenek az emberek. Most itt az új kihívás: egy egész hétvége pénzköltés nélkül. Összeszedtünk neked néhány klassz programot, amihez nem kell pénzt költeni. 

Csak semmi költekezés!

A mai világban sajnos egyre nagyobb a szakadék a nélkülözők és a pazarlók között. Ha körülnézel a közvetlen környezetedben, biztos te is rájössz, hogy ismersz olyan diákokat, akiknek sajnos nem telik drága dolgokra. De azok is könnyen elcsábulhatnak, akiknek telik rá, és észre se veszik, hogy már megint költöttek, ráadásul felesleges dolgokra. 
 
Annak érdekében, hogy ne költs felesleges dolgokra, válassz ki mondjuk egy hétvégét, amikor nem vásárolsz semmit. Még jobb, ha ezt egy hétig is meg tudod csinálni, bát ez kétségtelenül sokkal nehezebb. 
 
Íme néhány olyan olyan tevékenység, amihez nem kell pénzt költened, de közben akár még jól is szórakozhatsz. Próbáld ki te is a pénzköltésmentes hétvégét!
 
Szelektálj a holmijaid között, ami pedig nem kell, add oda a rászorulóknak!
Látogass el egy ingyenes koncertre!
Túrázz a barátaiddal!
Sétálj egy nagyot a kedvenc parkodban!
Biciklizz!
Játssz egy kártyajátékot, vagy társasozz a barátaiddal!
Tanulj valami újat!
Olvass egy könyvet!
Készíts el egy ételt egy új recept alapján!
Töröld le a felesleges alkalmazásokat a telefonodról!
Készíts költségvetést, vagyis egy listát, milyen bevételeid és kiadásaid vannak egy évben!
Látogass el egy ingyenes kiállításra!
Fedezd fel a könyvtárat!
Rendezd újra a szobád! 
Fotózz le valami szépet a telefonoddal!
 
 
 
 

Ajánlott tartalmak