Digiruha

Dátum: 2019.04.03.
Kategória: Tech

Mármint digitális öltözet.

Vannak olyan kedvenc Instásaid, akik szeretnek új, trendi ruhákban posztolni? Esetleg ti is szívesen megosztjátok, ha valamilyen új ruhára tesztek szert? Bármilyen meglepő, nemsokára megváltozhat az is, hogy hogyan jelenünk meg a neten. És most nem csak a filterekre gondolok!

Habár eddig a cuki kutyafülek és orrok nagyon trendik voltak, most új dimenziókban gondolkodhatunk, ami alapjaiban fogja megváltoztatni azt, ahogyan megjelenhetünk barátaink, követőink számára.

Egyre ismertebbé válik a digitális piac, így elkezdett terjedni a digitális ruházat használata is. Hogy mit értek ez alatt? Az újításnak az a lényege, hogy a digitálisan megtervezett ruhákat az emberek magukra tudják ölteni online, és abban pózolnak a nagyvilág előtt.

 


Ez egy kifejezetten fontos kezdeményezés lehet, mivel a divat az egyik legnagyobb hulladéktermelő iparág a világon.

2018-ban a különböző divatcikkekből eredő eladások megközelítették az 1.7 trillió dollárt (ezt meg sem próbálom forintban leírni…). Ennek természetesen az egyik következménye, hogy a termelés során felesleges hulladék keletkezik, aminek hatalmas befolyása van a világ állapotára. A digitális öltözködés pedig képes ezt az állapotot lecsökkenteni, hiszen annak előállítása során szinte semmilyen hulladék nem keletkezik, és a megjelenéseknek csak a képzelet szab határt.

Persze az kérdéses, hogy a valóságban mit fogunk viselni, hiszen a digitálist nem tudjuk az utcákon is magunkra ölteni… Hm-hmm… de talán a közeljövőben erre is találnak valamilyen megoldás.

Ajánlott tartalmak