Kategória: Érdekesség

Ugye milyen menő lenne, ha a saját megalkotott figurádat tudnád elkészíteni egy 3D nyomtató segítségével? És persze mindezt csokoládéból?

A 3D nyomtatás már 1986 óta elérhető számunkra. Lényegében háromdimenziós tárgyakat alkot meg a szerkezet. Napjainkban jelen van több területen is, különleges játékokat gyártanak vele, de a művészetben, az építészetben és a divatban is megjelent már. Az 1996-ban alapított Barry Callebaut nevű vállalat – amely egyébként a világ csokoládé-ellátásának a negyedéért felelős – személyre szabott mintákat nyomtat az ínyenc vásárlói számára csokoládéból 3D nyomtató segítségével.

 

 

A 3D nyomtatásnak köszönhetően különböző figurák, egyedi díszek és színes csokoládék készülnek majd.  Hosszú éveken át kísérleteztek azzal, hogy az ilyen típusú nyomtatók képesek legyenek kezelni valamilyen formában a csokoládét. Ahogy a hagyományos 3D nyomtatók a műanyagot, ezek a nyomtatók a csokit melegítik fel, és a megfelelő formában nyomtatják ki.

A cég kifejlesztett egy technológiát, amelynek segítségével több ezer darabot is ki lehet nyomtatni a korábbinál rövidebb idő alatt. Ennek segítségével az üzleti ügyfelek a saját elképzeléseiket, formáikat, terveiket nyomtatott csokoládé formában akár desszertek, édességek, italok díszítésére tudják alkalmazni.

Sőt később, a csokoládé nyomtatót bárki megvásárolhatja házi használatra.

Ajánlott tartalmak