• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Budapestre jönnek a cirkuszvilág legjobbjai  
Kategória: Pénzügyeink

Érdemes lesz ellátogatni a Fővárosi Nagycirkuszba, ugyanis január 8. és 14. között négy földrész 15 országának hihetetlen produkcióit láthatod.

 

Tudtad, hogy most ünneplik egész Európában az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját? A nemzetközi rendezvénysorozatot először a Budapest szívében található Fővárosi Nagycirkuszba hozzák el a világ legjobb artistaművészei.


Az ember, aki életet lehelt a cirkuszba

Az első modern kori cirkusz 1768-ban nyitotta meg kapuit Londonban, Philip Astleynek köszönhetően. Az alapító élete során 18 cirkuszt hozott létre egész Európa-szerte. Astley arról is híres volt, hogy lovas produkciójában karddal végzett mutatványokat, miközben egyik lábával a nyeregben, másik lábával a ló fejébe kapaszkodva lovagolta körbe az arénát. Nem semmi látvány lehet, az biztos. 
Egy ilyen mutatvány rettentő látványos, így a fesztivál nyitóprodukciójaként az Aranybohóc-díjas Richter Flórián és fia, Kevin mutatja be a lelkes nézőközönségnek egy nagyszabású lovasakrobata számot csapatával együtt.

A program 

A fesztivál két féle programra lesz felosztva. Fellép többek között a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport, akik Budapesten mutatják be először legújabb, a híres esernyőzsonglőr-számukat. Bizonyára sokak tetszését el fogják nyerni vele. 
A Nomuna Mongol Nomádok csapata egy ugródeszka, és egy akrobataprodukcióval lép fel. A Without Socks orosz bohóctrió pedig a bohócmesterség hagyományaira támaszkodva építi fel újszerű, friss előadását.
Etiópiából érkezik a Tom Brothers, és különleges akrobataszámával a Nova Africa csapata, Mexikóból pedig a Duo Cardio. Láthatsz produkciókat argentin, ukrán, francia, cseh, lengyel, orosz és lett cirkuszosoktól is. Utóbbi csapat egy kutya- és galambszámot mutat be.
Lesznek rúdszámok, akrobatamutatványok, zsonglőrprodukciók, bohócok, bűvészek és illuzionisták. Mindenképp érdemes kimenned!

A zsűri 

A híres színész, Charlie Chaplin fia, Eugene Chaplin fogja betölteni az elnöki posztot, a díjakról pedig több ember is dönt: a kanadai Cirque du Soleil produkciós igazgatója, az osztrák Roncalli Cirkusz igazgatója, a brit Blackpool Tower Circus igazgatója, a német Stardust BV Presentatrice casting directora, a kijevi Ukrán Nemzeti Cirkusz igazgatója és a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport kreatív igazgatója.

 

Ajánlott tartalmak