• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Az IKEA így segít a bolygó megóvásában  
Kategória: Pénzügyeink

Műanyagból készít termékeket az IKEA.

Az IKEA szeretne tenni azért, hogy megakadályozzák a természetes vizek elszennyeződését, de hogyan?

 

Miért döntött így az IKEA?

 

A hírek szerint rengeteg, jelenleg több mint 86 millió tonna műanyag található az óceánokban. Az IKEA szeretné megvédeni a bolygót a műanyag szennyezéstől, ezért döntöttek úgy, hogy csatlakoznak az úgynevezett NextWave kezdeményezéséhez.

 

A tervük az, hogy felhasználják a műanyag hulladékot, mielőtt azok elérnék az óceánokat. A lakberendezési áruház szeretne az elsők között lenni, akik megvalósítják, hogy kereskedelmi célra használja az egyébként az óceánokat szennyező műanyag hulladékokat.

 

Ezért káros a rengeteg műanyag

 

A Föld felszínének 71 százalékát óceánok borítják, melyeknek nagy szerepe van a bolygó időjárásának alakulásában. Az óceánok több százmillió fajból álló élővilágába tartozik például a Földön valaha élt legnagyobb faj, a kék bálna. Ráadásul az óceánok állítják elő az általunk belélegzett levegő körülbelül 70 százalékát. 

 

Az óceánok pedig fulladoznak a műanyagtól. A kidobott műanyag hulladékok a világ összes óceánján ott lebegnek. Rengeteg állat, köztük teknősök, fókák, halak, bálnák szenvednek vagy pusztulnak el a műanyag darabkák lenyelése miatt, vagy ha belegabalyodnak véletlenül a hulladékba.

 

Ha te is segítenél, fogadd meg a következő tippeket: ne használj műanyag zacskót, eldobható poharakat, műanyag evőeszközöket, helyette válaszd az üveget vagy papírt. A kinőtt ruháidat például inkább ajándékozd oda a rászorulóknak, mintsem kidobd a szemétbe.

Ajánlott tartalmak