A munka világa

Dátum: 2018.08.30.
Kategória: Pénzügyeink

CV? Motivációs levél? Bruttó? Nettó? No para, segítünk eligazodni! ;)

Az örök kérdés az – akár pályakezdő az ember, akár nem – , hogy miként találjon magának jó állást? Vajon hány alkalommal érdeklődtünk álom-munkakörben dolgozó ismerősünknél, havernál, családtagunknál, hogy milyen módon kapta meg az „álom melót”? Nos, a sikeres pozíció elnyerésének számos eleme van, legalábbis a profik szerint.

Alapigazság, hogy a túl gyakori, általános önéletrajzzal való jelentkezés akár vissza is üthet. Nem keltünk jól benyomást, ha egy cég által meghirdetett minden egyes pozícióra jelentkezünk ugyanazzal az önéletrajzzal (divatos szóval CV-vel, azaz Curriculum Vitae-val), és kísérőlevéllel, figyelmen kívül hagyva az elvárt tapasztalatot és képességeket. Ha ezt a gyakorlatot követjük, akkor fennáll a veszélye, hogy nem fogják komolyan venni pályázatunkat. Ez még akkor is igaz, ha az ember 15 éves kora elmúltával, szülői engedéllyel diákmunkát vállal a nyári szünidőben. A pályázó ilyenkor (tapasztalatok híján) személyes képességeivel vagy számítástechnikai jártasságával, nyelvismeretével igyekszik megfelelni a munkaadó elvárásainak, azonban lehet, hogy egy „kétsoros” önéletrajz már itt is kevés lesz! Próbáljuk meg tehát önéletrajzunkat mindig a kívánt álláshoz igazítani és azon képességeinket, esetleg tapasztalatainkat kiemelni, amelyről az adott álláshirdetésben elvárnak tőlünk. Erre egyébként kitűnő lehetőséget kínál az önéletrajzhoz csatolt ún. kísérő vagy motivációs levél is, amelyben hosszabban is kifejthetjük, hogy miért szeretnénk elnyerni az adott munkakört, és miért éppen mi lennénk a legjobbak erre a feladatra.

Amennyiben nekünk megfelelő állásról kapunk hírt,

nézzünk körül a hirdető „háza táján”. Fontos információ lehet számunkra a munkavégzés helye, azaz megközelíthetőség. Sok cég saját buszjáratokkal vagy épp utazási hozzájárulással (pl. bérlet) igyekszik megkönnyíteni a munkába jutást. Ezek tudatában érdemes átgondolni, hogy az utazás mennyi időnket, energiánkat emészti fel naponta és, hogy fogjuk-e bírni azt akár hosszabb távon is. Ugyancsak sokat elárul leendő munkaadónkról a céges weboldal vagy épp egy facebook-os felület. Bizony manapság nemcsak az állásra jelentkezőknek, hanem a munkaadóknak is vonzóvá kell tenniük magukat a pályázók előtt. Egy elhanyagolt internetes oldal nem épp alapos, a részletekre odafigyelő, felkészült és komoly vállalkozás képét festi le az érdeklődők előtt. Mikor megkerestük az elérhető vállalatokat, látni fogjuk, hogy ugyanarra a pozícióra különböző neveket alkalmaznak. Ami az egyik cégnél adminisztrációs asszisztens, az a másiknál irodai munkatárs vagy épp recepciós. Ebből is sokat tanulhatunk, hiszen lehet, hogy nem is gondolnánk, milyen pozíciónevekre kereshetünk rá, melyek, többé-kevésbé, ugyanazt a munkakört takarják. Érdemes tehát alaposan elolvasni az álláshirdetést a jelentkezés előtt.

Amennyiben megtetszettünk a munkaadónak, jöhet az „első randi” azaz az állásinterjú! Itt bevett technika nincs, hiszen, ahogy mi is, úgy interjúztatóink is „emberből vannak” és így sokszor saját szájízük szerint vezetik le a beszélgetést. Az állásinterjú részleteit azonban a legtöbb vállalatnál előzetesen, általában telefonon tisztázzák a pályázóval. Van, ahol az interjú inkább egy baráti csevejhez hasonlít és van ahol több körös, akár egész napos felvételi eljárás zajlik, szigorú szabályok szerint. De a legfontosabb számunkra talán az, hogy mindig legyünk ápoltak, felkészültek, nyitottak, mosolyogjunk sokat és ne játsszuk meg magunkat a felvételi beszélgetésen.

A sikeres állásinterjút követően felvételt nyerünk a vállalathoz.

A belépés legfontosabb része a munkaszerződés aláírása. Ez tartalmazza a munkánkkal kapcsolatos összes alapvető információt. Ebbe a körbe tartozik a munkakörünk leírása, azaz, hogy milyen feladatunk lesz az adott vállalatnál, pontosabban az, hogy mit kell csinálnunk a munkaidőnkben. Ez utóbbi szintén bekerül a szerződésbe és így pontosan tudható, mettől meddig kell majd munkahelyünkön tartózkodnunk. A feladatkör és a munkaidő kérdése mellett a legfontosabb szerződési elem a fizetésünk. Fontos tudnunk, hogy a munkáltatónk adót és járulékokat fizet a Nemzeti Adó –és Vámhivatalnak (NAV) fizetésünkből. E mellett évente SZJA, azaz személyi jövedelemadó bevallást is kell majd készítenünk, szintén az adóhatóság számára. A munkaszerződésünk külön tisztázza, hogy mennyi a bruttó bérünk és ebből mennyi lesz a havi, nettó keresetünk, azaz mennyi az a pénzösszeg, amely a bruttó bérből levont adók és a járulékok után nekünk marad. Figyelem! Olyan helyen, ahol nem írnak munkaszerződést a jelentkezővel, nagy valószínűség szerint „feketén” azaz nem hivatalosan, bejelentés nélkül foglalkoztatják a munkavállalókat! Ebben az esetben nem fizetnek adót és járulékot a dolgozók után. Ez pedig azt jelenti, hogy ezek a munkavállalók nem vehetik igénybe az állami egészségügy szolgáltatásait, valamint a feketén ledolgozott idő nem számít majd bele a nyugdíjalapjukba. Szerződés hiányában pedig nehéz lesz bármit is bizonyítanunk vagy elérnünk, ha becsapnak, esetleg kihasználnak minket munkahelyünkön.

Tehát járjunk el körültekintően a munkavállalás előtt!

 

Ajánlott tartalmak