A jótékony futás előnyei

Dátum: 2018.05.17.
Kategória: Sport

Tudtad, hogy a futás akár még az életkort is meghosszabbítja? Ez a sport nem csak a saját életünkre lehet hatással, hanem másokéra is! Eláruljuk, hogyan.

A fejlett országokban egyre nagyobb divat a futás és az erre épülő futóversenyek. A világ legnagyobb maratonjai elképesztő sok embert, 40-60 ezer indulót mozgatnak meg! Az elmúlt években a futási láz pedig már Magyarországot is elérte. Képzeld, a 2016-os Vivicittán több mint 30 ezren vettek részt.

 

Fellendíti a turizmust is

Amire ekkora az érdeklődés, ott előbb-utóbb megjelenik a reklám, vagyis a pénz. 2016-ban például 21 ezer külföldi futó és kísérője érkezett Budapestre, akik 68 ezer éjszakára foglaltak szállást, és együttesen közel 3 milliárd forintot költöttek hazánkban abban a 3 napban, amíg itt voltak. Elképesztő összegek!

 

Futás a jó ügyért

A fejlett világban már nem csak szórakozás egy futóversenyen indulni, hanem sokaknak jótékony küldetés is. Egyre nagyobb divattá vált ugyanis a futással az adománygyűjtés. Vizsgáljuk ezt meg egy kicsit, mert akármennyire hihetetlennek tűnik is, ez Magyarországon is egyre jobban terjed.

 

A 2017-es Boston Maratonon 8,7 milliárd forintnyi összeget gyűjtöttek a jótékonysági futók. De a magyar futóversenyek is remek példát mutatnak. Egy sportiroda szerint az elmúlt 9 évben 245 millió forint gyűlt össze jótékony futásokból.

 

Tavaly körülbelül 5000 fő futott jótékony célért úgy, hogy közben támogatást gyűjtött valamilyen szervezet számára. Ez a szám pedig évről évre az indulók számával arányosan nő. Érdekesség az is, hogy a futók többsége nem is cég képviseletében, hanem magánszemélyként gyűjt kisebb-nagyobb összegeket a jó ügyért.

 

A jótékony futás elsősorban jó szándék és egy közösséghez való tartozás előnyeivel jár, miközben fittebbé tesz, és segít közelebb kerülni a kitűzött cél eléréséhez.

Ajánlott tartalmak