A Halott Pénzzel festettünk

Dátum: 2019.03.10.
Kategória: Érdekesség

Amatőr festészet – kipróbáltuk.

Biztosan hallottál már a közösségi amatőr festő sulikról, kurzusokról. Tudod, akik többnyire azzal reklámozzák magukat, hogy nem kell tehetségesnek lenned, mert közösen, a segítségükkel úgyis össze tudtok hozni egy szép képet.

 

Hát, nem olyan régen kipróbáltunk egyet!

A környezet kellemes, a helyszín érdekes. A Deáktól nem messze léptünk be egy zord épületbe. (Kicsit meg is rémültem, hogy vajon mi fog bent várni.) De egy igazán kreatív csapat fogadott, baráti hangulat uralkodott. Minden előre kikészítve: festékek, ecsetek, állvány, vászon, víz… sőt! Még itallal is kínálták a vendégeket.

 

 

Egy nagyon híres festményt próbáltunk közösen megalkotni, egyelőre a nevét nem árulom el. Kíváncsi leszek, hogy ki ismeri. Két instruktor segített a művészkedésben, lépésről lépésre mutatták, hogy mit kell csinálnunk. Nem mondom, hogy bosszúság mentes volt az ott eltöltött idő, az elején nagyon nem találtam semmit. Gyors volt a tempó és sok volt a szakszó, de sikerült egymásra hangolódni. Igazán kellemes volt az ott eltöltött három óra, végre kikapcsolt valami. Mindent sikerült kiűzni az agyamból és olyan mű jött létre a vásznon a végére, amiről magam sem hittem, hogy közöm van hozzá.

Khm, azért azt hozzá kell tennem, hogy nem olcsó mulatság ez az egész sztori. De megérte rá spórolni. Remélem, hogy a képekkel átjön a hangulat!

 

 

 

Jaj, és hogy honnan a felütés? A cím egy mai népszerű zenekar nevét tartalmazza. Nem véletlen. Nézd meg a csoportképet tüzetesebben és rájössz, hogy mi az oka!

 

Ajánlott tartalmak